Rozhovor s Martinom Pyco Rauschom: Aj o MOJE JEDLO 2

Zdroj: bratilicious.com
Dátum: 9. október 2014

BL: Po dvoch rokoch sa opäť stretávame. Čo sa za tento čas u teba zmenilo, ako pokračuje láska k jedlu?
MR: Zmenilo sa očakávanie, momentálne vydávam  druhú knihu a tak dúfam že odpoveď nájdete priamo v nej. Snažil som sa tentoraz kreovať nové kombinácie a ľahké, rýchle jedlá ktoré síce patria do vegetariánskej kuchyne ale sú určené pre kohokoľvek komu chutí pestrá kuchyňa.  “MOJE JEDLO 2” bude na pultoch od 27.10.2014!

BL: Prvá mala slušný úspech, ako to vyzerá s druhou? Myslíš, že je lepšia než tá prvá?
MR: Prvá si v mojom osobnom aj profesionálnom živote zanechá navždy svoju unikátnosť. Druhá kniha je dôkazom toho že to myslím vážne. Úspech a odozva od čitateľov mi dali dôležitú istotu a tak som sa naplno pustil do vytvárania nových jedál, keďže teraz už viem že je pre koho. Myslím že som sa zlepšil aj v rámci foodstylingu a fotografie, nechám to však na posúdenie čitateľovi.

BL: A my ako mäsožravci máme dôvod si tú knihu kúpiť alebo niekomu ukradnúť? (VIDEO)

BL: Počuli sme, že si si knihu vydal, napísal a nafotil sám. Prečo? Nemáš rád ľudí? :D
MR: Presne tak tomu bolo aj pri debutovej knihe, necítil som teda potrebu to meniť, len vylepšiť. Väčšina jedál a kreácií vznikala veľmi spontánne, mať teda takmer rok k dispozícii profesionálneho food-fotografa je nereálna požiadavka, nehovoriac o tom že keď jedlo vymyslím, uvarím a naservírujem, mám pomerne jasnú predstavu aj o výslednej fotografii… . Práve kombinovať všetky tieto funkcie ma celkom baví, aj keď je to časovo náročné. Len vďaka tomu však môžem povedať že aj druhá kniha je vyrobená doma na kolene a s výnimkou grafických úprav a textových korektúr v spolupráci s agentúrou TopVision, ide o one-man-show.

BL: A nie je to len o tom, že ako celebrita si musíš zahrať vo filme, nahrať song a napísať kuchárku? (VIDEO)

BL: Máš pocit, že sa ľudia začínajú o jedlo zaujímať viac ako predtým?
MR: Ten trend je čitateľný a mám z neho veľkú radosť. Vždy som tvrdil že sme a budeme tým, čo jeme a zatiaľ čo do auta si nikto dobrovoľne nenatankuje pančovaný benzín či naftu, čoraz viac ľudí už nevloží nezdravú stravu či nekvalitné suroviny do úst, čo ide ruka v ruke so záujmom o varenie a gastronómiu.

BL: A čo ty a reštaurácie? Chodíš? (VIDEO)

BL: A čo vravíš na FoodCult? Dobrý nápad?
MR: Priam dokonalý. Keby som mal viac času, tak sa tiež pridám. Obvzlášť mladým ľuďom netreba dvakrát opakovať ponuku v štýle: “choď sa dobre najesť a my ti zaplatíme”. :)  Predovšetkým však práve takto môže vzniknúť platforma ktorá nielen spropaguje reštaurácie a podniky s dobrým jedlom, donúti ich zároveň reagovať cenovo aj ponukovo na to, čo je žiadané a v konečnom dôsledku to trhu môže len pomôcť. Nehovoriac o tom, že víťazí aj zákazník. Držím silno palce.